Philips LatteGo 2200 review

Philips LatteGo 2200 review

De Philips LatteGo 2200 review geeft informatie over een praktische koffiemachine. Na deze beoordeling, kun je zelf besluiten of je de Philips LatteGo 2200 wilt kopen. Het apparaat is op verschillende aspecten getest. Hieronder vind je meer informatie over de LatteGo 2200 serie.

Eigenschappen van de Philips LatteGo 2200

De Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 en de Philips LatteGo 2200 EP2230/10 zijn handige en compacte koffiezetapparaten. Je bent zoet met twaalf verschillende soorten maalstanden. Door de veelzijdigheid, kun je telkens een andere smaak proeven. Het apparaat valt op, door zijn mooie heldere display. Het display maakt het makkelijk om het apparaat te bedienen. Het apparaat is goed te onderhouden. Je kunt het melkreservoir makkelijk met water afspoelen. Nadeel is wel dat er wat koffieresten rondom de motor kunnen blijven zitten. Iedereen die voor heerlijke smaakvolle koffie wil gaan, moet zeker eens de LatteGo 2200 serie overwegen. De machine creëert de welbekende heerlijke schuimlaag. De koffiekwaliteit staat daarom gelijk aan een heerlijke bak koffie in de horeca. Ook is dit geen lawaaierige koffiemachine. Je kunt de machine dus prima als particulier, maar ook als professional gebruiken.

Je kunt in een eenvoudige handeling een professionele espresso, cappuccino en lungo maken. Alle soorten koffie hebben een heerlijke volle en verse smaak. De series komen aardig overeen in hun eigenschappen. De Philips LatteGo 2200 EP2231/40 beschikt over vernieuwende instellingen. Zo kun je de koffiesterkte, hoeveelheid, maalgraad en temperatuur helemaal zelf instellen. Op deze manier kun je de koffiekwaliteit helemaal op je behoefte afstemmen. De Philips 2200 EP2230/10 is gemiddeld een paar tientjes goedkoper. Ook hier kun je de kwaliteit, smaak en intensiteit van de koffie helemaal zelf bepalen. Alle series hebben een intuïtieve touchscreen. De apparaten beschikken bovendien over een heetwaterfunctie. De machines moet ongeveer per anderhalf jaar ontkalkt worden. Dit geven ze zelf aan. Wil je meer van deze apparaten weten? Bekijk dan de best geteste koffiemachines.

Wat zijn de plus en minpunten van de LatteGo 2200?

De koffiemachines uit de LatteGo 2200 serie hebben veel voordelen:

 • gemakkelijk in gebruik
 • mooi groot touchscreen
 • heerlijke verse koffie
 • schuimfunctie
 • heetwaterfunctie
 • makkelijk te reinigen
 • meerdere koffiesoorten mogelijk
 • koffiekwaliteit is persoonlijk in te stellen
 • melkreservoir is makkelijk te verwijderen en te reinigen
 • apparaat ziet er modern en elegant uit
 • goed apparaat voor een redelijk lage prijs

Minpunten:

– Soms blijven er wat koffieresten rond de motor achter
– Heet water koken duurt wat langer dan bij de waterkoker
– Het apparaat voelt minder stevig aan
– Het malen van bonen kan herrie maken

Specificaties van deze koffiemachine

De Philips LatteGo 2200 EP2231/40 en EP2230/10 specificaties:

De koffiemachines zijn (mat)zwart en beschikken over een behuizing van kunststof. Er is ook een variant met een rvs-behuizing verkrijgbaar. Je kunt dus uit twee verschillende kleuren kiezen. Koffie wordt van echte verse koffiebonen gemaakt met de maalfunctie. Met de heetwaterfunctie kun je theewater maken en heet water koken. De melkkan is van kunststof. Je kunt met beide apparaten drie koffiesoorten zetten. Een druk op de knop zorgt ervoor dat je snel je gewenste koffiespecialiteit kunt maken. De melkopschuimer is een extra functie. Deze werkt automatisch. Het watervolume, de maalgraad en het maalniveau zijn instelbaar. Er is ruimte voor twee koffiekopjes per keer. Verder kan de koffietemperatuur handmatig ingesteld worden. De bediening gaat via een eenvoudig en intuïtief bedieningspaneel. In het waterreservoir kan 1,8 liter water. In het koffiebonenreservoir is plaats voor 0.275 gram koffiebonen. Bovendien is er een waterniveau-indicator en waterfilter aanwezig. De machine heeft de optie om decafé koffie te maken. Dit komt door de Aquacleanfilter en het LatteGo systeem voor melk. Bij de eerste 5000 koppen koffie voorkomt de Aquacleanfilter kalkaanslag. Pas na 5000 koppen koffie moet de machine voor het eerst ontkalkt worden.

Het apparaat schakelt zichzelf, na afloop, automatisch uit. Beide series worden met een touchscreen bediend. Ook zit er een automatische ontkalkfunctie op. Verder beschikt de machine over een sediment reservoir dat uit te nemen is, een handig indicatielampje en een anticalciumfilter. Bijgeleverd zit een snoer van 1 meter lang. Het apparaat heeft een vermogen van 1500 watt en beschikt over een CE-markering. De machines zijn vrij compact en wegen acht kilogram. De keramische molens van de machine zijn zeer duurzaam. Je kunt er dus vele koppen koffie mee zetten, zonder dat ze slijten. De molens zijn volledig van keramiek gemaakt en daardoor van hoge kwaliteit. Je kunt verder uit twaalf maalstanden kiezen. Zo kun je je koffie persoonlijk samenstellen.

Prijzen van de Philips LatteGo 2200

De prijs van de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 ligt rond de 370 euro. De Philips 2200 EP2230/10 kost ongeveer 350 euro. Het zijn dus redelijk goedkope koffiemachines. Wel krijg je heel veel terug voor deze lage prijs. De prijs-kwaliteitverhouding heeft dus een enorme voorsprong. Dit is al een goede rede om deze machine aan te schaffen.

Conclusie

De Philips LatteGo 2200 koffiemachine is een echte aanrader gebleken. Dit komt door de uitgebreide mogelijkheden van het apparaat, tegen een lage prijs. Je kunt zelf verse koffiebonen malen en ook nog eens sterk variëren, met verschillende koffiesoorten en intensiteitsniveaus. De koffie heeft, door zijn verse karakter, bovendien een heerlijke smaak. De lattefunctie maakt de koffie met een heerlijke schuimlaag compleet. Je bespaart er ook veel geld mee. Je hoeft voor lekkere verse koffie namelijk de deur niet meer uit. Verder ziet het apparaat er goed uit. Er is dus geen rede om dit apparaat in twijfel te trekken. Een Philips LatteGo 2200 aanschaffen? Kijk dan bij de koffiemachines van de beste kwaliteit.

Navigeer snel naar