Beste espressomachines

beste espresso machine

Beste espressomachines van 2022

Ben je op zoek naar een espressomachine? Wat is dan de beste espressomachine van dit moment? Wij maken de keuze voor je wat makkelijker. Als koffieliefhebbers hebben we de top 5 beste espressomachines op een rijtje gezet voor mede-koffieliefhebbers. De lekkerste kop koffie zet je met één van deze geweldige espressomachines.

Top 5 espressomachines

Bekijk hier de top 5 espressomachines van dit moment:

1. Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW – Volautomatisch

De Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW is de best geteste espressomachine voor een heerlijke espresso. Met deze volautomatische koffiemachine kan je meer zetten dan alleen espresso koffie. Je kan hier namelijk ook heel eenvoudig een cortado, flat white of americano koffie mee zetten. Met de mogelijkheid om twee koffie- en melkspecialiteiten tegelijkertijd te zetten kan je samen met je visite genieten van een heerlijke espresso.

Dus wil je genieten van een heerlijk bakkie koffie en delen met je visite? Dan is de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW het ideale espressoapparaat!

Klik hier voor actuele prijzen.

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW - Volautomatische espressomachine

2. De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B – Volautomatisch

Met deze prachtige De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B espressomachine zet je niet alleen de lekkerste kopjes koffie, maar geef je ook een nieuwe dimensie aan je keuken. Een groot voordeel van deze De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B volautomatische koffiemachine is dat deze eenvoudig decafeïne koffie kan zetten middels een apart vakje voor gemalen koffiebonen. Je hebt met dit espressoapparaat de volledige controle over de sterkte en hoeveelheid koffie je wil zetten. Wil je ook dat je espressokopje minder snel afkoelt? Gebruik dan voor het zetten van de koffie de heetwaterfunctie en verwarm je kopje voor.

Klik hier voor actuele prijzen.

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine - Zwart

3. Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine

Bepaal je eigen koffierecepten met deze Philips 2200 serie EP2220/10 espressomachine. Met dit koffiezetapparaat zet je een espresso of gewone kop koffie met één druk op de knop. Heb je visite? Dan zet je twee koppen tegelijk en kan je samen genieten van een heerlijke kop, versgemalen koffie. Met de stoomfunctie kan je melk opschuimen voor een cappuccino en kan je het koffie-aanbod uitbreiden. De Philips 2200 serie EP2220/10 geeft zelf aan wanneer het apparaat ontkalkt moet worden. De Aquaclean waterfilter zorgt er echter voor dat dit niet vaak gedaan hoeft te worden.

Klik hier voor actuele prijzen.

Philips 2200 serie EP2220/10

4. Krups Arabica Automatic EA8150

Geef een wauw-gevoel aan de keuken met deze schitterende Krups Arabica Automatic EA8150 espressoapparaat. Met het tekstdisplay wordt je handig begeleid tijdens het koffiezetten. Met de verschillende keuzeopties kan je verschillende kanten uit om een heerlijke espresso te zetten. Je kan met de Krups Arabica Automatic EA8150 twee koffierecepten opslaan voor dagelijks gebruik. Met een enkele druk op de knop kan je jouw eigen koffierecept zetten en de dag optimaal beginnen!

Klik hier voor actuele prijzen.

Krups Arabica Automatic EA8150

5. Melitta Caffeo Solo E 950-222 – Volautomatische espressomachine

De Melitta Caffeo Solo E 950-222 is een verrassing in de lijst met 5 beste espressomachines. En toch doet dit espressoapparaat niet veel onder voor de top 4. Met talloze mogelijkheden en een schitterend design is de Melitta Caffeo Solo E 950-222 espressomachine een aanwinst voor iedere keuken. Met dit koffiezetapparaat kan je zelf de temperatuur en sterkte van je koffie bepalen. Met een enkele draai aan de knop bepaal je ook nog eens de hoeveelheid van je kopje koffie. Een uniek detail van deze Melitta Caffeo Solo E 950-222 is de compactheid van het model. Dit is één van de kleinste volautomatische espressomachines ter wereld en past daardoor in nagenoeg iedere keuken.

Klik hier voor actuele prijzen.

Melitta Caffeo Solo E 950-222 - Volautomatische espressomachine

Waar moet je op letten bij het kopen van een espressomachine?

Hieronder staan ​​enkele aandachtspunten die belangrijk zijn om rekening mee te houden bij het kopen van een espressomachine. Dit zijn verschillende opties die een espressoapparaat al dan niet heeft. Het bepaalt wat je lekker vindt aan koffie, maar meestal ook het prijskaartje dat eraan hangt. We zullen elk onderwerp afzonderlijk bespreken in termen van wat het voor de gemiddelde koffieliefhebber wil zeggen (drie tot vier kopjes koffie per dag).

Melkopschuimer

Drink je graag verschillende varianten van koffie en zitten hier ook melkspecialiteiten tussen? Dan is een espressomachine met melkopschuimer erg belangrijk. Beschikt je koffiezetapparaat niet over een melkopschuimer, dan kan je hier enkel espresso of zwarte koffie mee zetten.

Koffiemachines met een melkopschuimer beschikken over een stoompijpje. Dat pijpje is meestal van kunststof of ijzer en is naast de uitloop bevestigd. Het stoompijpje kan verschillende dranken opwarmen, waaronder ook melk. Met een stoompijpje kan je melk opschuimen en genieten verschillende melkspecialiteiten.

Er zijn ook nog espressomachine met een melkopschuimer in de vorm van een slangetje. Het apparaat zorgt er dan voor dat de melk opschuimt. Hiermee hoef je het slangetje alleen maar in een pak melk of reservoir te stoppen om deze te laten opschuimen.

Je hebt ook nog apparaten die een ingebouwde melkopschuimer hebben. Je hoeft hierbij enkel melk toe te voegen aan de koffiemachine. Toestellen met deze optie zijn doorgaans wat duurder dan toestellen met bijvoorbeeld maar één stoompijpje.

Reiniging

Er zijn talloze reinigingsprogramma’s die in een espressomachine kunnen zitten. Het is niet altijd eenvoudig om het juiste programma te kiezen voor de optimale reiniging. Op welke manier de espressomachine gereinigd moet worden hangt af van de gebruiker.

De eenvoudigste optie is automatische reiniging. Deze optie is beschikbaar op elke volautomatische espressomachine en zorgt voor de afvoer van de waterleiding. De reinigingsfrequentie is afhankelijk van het apparaat.

Een andere optie die je kunt vinden is een automatisch ontkalkingssysteem. Dit zorgt voor het ontkalken van de leidingen waardoor het water stroomt. Dit vermindert de hoeveelheid kalkaanslag en verlengt de levensduur van de apparatuur. Soms kom je ook een calciumwaterfilter tegen, waardoor je wat meer van dit reinigingsprogramma moet doen. Dit verlengt ook de levensduur van de espressomachine.

Bij koffiemachines met een melkopschuimer vind je ook de mogelijkheid tot automatische reiniging van het melksysteem. Dit is nog een voordeel, je hoeft het dus niet zelf te doen. Dit zorgt ervoor dat de slangen en leidingen worden gereinigd. Dit is erg handig omdat melkresten altijd hard en moeilijk te verwijderen zijn. Houd hier ook rekening mee als je een stoompijpje hebt. Je moet deze na elk gebruik even schoonmaken met een doekje.

Bonenmaler

Er zijn twee verschillende soorten bonenmalers in een espressomachine. Aan de ene kant heb je metalen malers. Deze bevinden zich meestal in een relatief lage prijsklasse. Dit is ook een voordeel van dit type bonenmalers. Het nadeel van deze metalen bonenmalers is dat ze sneller slijten en dus sneller vervangen moeten worden.

Je hebt ook keramische bonenmalers. Apparaten hiermee zijn wat duurder. Ze slijten niet zo snel, dus je hoeft ze bijna niet te vervangen. Het is vooral handig om te zoeken naar koffiemachines met keramische malers als je regelmatig koffie drinkt. Deze schijven zijn sterker en daardoor makkelijker te hanteren bij grotere volumes.

Een handige video!

Wat zijn de voordelen van een espressomachine?

Een espressomachine kan de perfecte koffie maken door hoge druk te gebruiken om de koffiebonen te malen en te extracteren. Dit zorgt voor een rijke, smaakvolle koffie met een dikke, stevige crema op de bovenkant. Een espressomachine kan ook snel werken, zodat je binnen enkele minuten een heerlijke koffie kunt maken. Bovendien bieden veel espressomachines de mogelijkheid om verschillende soorten koffie te maken, waaronder cappuccino, latte en macchiato.

Wat zijn de nadelen van een espressomachine?

Een nadeel van een espressomachine is dat ze vaak duurder zijn dan andere koffiezetapparaten, zoals een gewone koffiepot of een French press. Bovendien kan het maken van een perfecte espresso vereisen dat je enige tijd en moeite investeert om te leren hoe je de machine correct moet gebruiken en om te experimenteren met verschillende koffiebonen en instellingen. Ook kan het onderhoud van een espressomachine tijd en moeite kosten, omdat de machine regelmatig gereinigd en ontkalkt moet worden. Als je deze nadelen kunt accepteren, kan een espressomachine een geweldige aanvulling zijn op je keuken.

Wat zijn de beste espressomachine merken?

Er zijn veel verschillende merken van espressomachines op de markt, en de beste keuze voor jou zal afhangen van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar een goedkope espressomachine, zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen een merk zoals DeLonghi of Philips. Als je bereid bent om wat meer te betalen voor een kwalitatief hoogwaardigere machine, zijn merken zoals Siemens en Jura wellicht een goede optie. Er zijn ook veel professionele espressomachines van merken zoals La Marzocco en Rancilio, die echter vaak veel duurder zijn en meestal bedoeld zijn voor gebruik in koffiezaken en andere professionele omgevingen.

Picture of Over ons

Over ons

Iedere dag begint met een heerlijk kopje koffie. De ene dag een cappuccino en de andere dag een koffie zwart. Met mijn bonenmachine kan ik alle kanten uit. Als koffieliefhebber help ik anderen graag bij het vinden van het beste koffieapparaat. Daarom ben ik 123koffiezetapparaat.nl gestart. Dus heb je hulp nodig? Bekijk mijn tips op de website!

Navigeer snel naar